Georgienkriget 2008: “London drev på för Tredje Världskrig” varnade Lyndon LaRouche

Georgienkriget 2008: “London drev på för Tredje Världskrig” varnade Lyndon LaRouche

Fyra artiklar med uttalanden av Lyndon LaRouche om Georgienkriget och Ny Solidaritets varning för svenska äventyrligheter vid denna krigsprovokation av London, är förbluffande aktuella för Ukrainakrisen idag

 

 

Kommentar till Georgienkriget av Lyndon LaRouche den 10 augusti, 2008: “London driver på för Tredje Världskrig”

Ett nytt krig har plötsligt brutit ut i Europa. Den brittiske experten Jonathan Eyal sade till tidningen Guardian på fredagen att om kriget inte stoppas väldigt snart, kommer det att bli den allvarligaste internationella konflikten sedan Warszawapaktens sammanbrott 1989-91; mycket allvarligare är Balkankrigen på 1990-talet, på grund av att Ryssland befinner sig på ena sidan och troligen Europa och möjligen även USA på den andra. Vad Eyal inte nämner är dock det faktum att detta i så fall kommer att bli ett Tredje Världskrig, utlöst av London och deras lättlurade undersåtar och medlöpare i Bryssel under Lissabonfördraget.

 

Efter flera veckor med allt fler granatattacker mot Georgiens autonoma enklav Sydossetien, höll Georgiens president Micheil Saakasjvili ett tv-sänt tal sent på torsdag kväll, där han manade till ett omedelbart eldupphör och garanterade fullständig autonomi för enklaven, där trupper från Ryssland och andra grannländer har utgjort en fredsbevarande FN-styrka sedan 1992. Endast några minuter efter Saakasjvilis tal inledde dock georgiska trupper en invasion för att ta över enklaven. Detta medgavs av Georgien på fredag morgon. De georgiska trupperna dödade tio av de ryska fredsbevarande trupperna och skadade omkring fyrtio.

 

FN:s säkerhetsråd höll ett krismöte, som Ryssland kallat till, efter klockan ett på natten till fredag, vilket dock gick i stå när USA, Storbritannien med flera blockerade ett stycke i den korta ryska resolutionen som manade alla sidor att göra avkall på våldshandlingar.

 

På fredag morgon gjorde Rysslands president Dmitrij Medvedev ett kort tv-sänt uttalande till det ryska säkerhetsrådets krismöte. Han sade att Ryssland sedan länge varit garanten för stabilitet i Kaukasus; att de ryska trupperna i Sydossetien var del av ett helt legitimt internationellt uppdrag, men att deras georgiska kollegor bland de fredsbevarande styrkorna plötsligt svekfullt förrått dem och dödat dem. Medvedev sade vidare att män, kvinnor och barn nu dör under den georgiska attacken i Sydossetien, och att Rysslands president, under landets författning, är ansvarig för säkerheten och värdigheten för ryska medborgare, var de än befinner sig. (De flesta sydossetier har ryskt medborgarskap.) Medvedev gjorde även uttalanden om att dessa dödanden kommer att bestraffas; premiärminister Vladimir Putin gjorde liknande uttalanden från Peking.

 

Ryssland meddelade att man sänder trupper för att ge förstärkning åt fredsbevararna. En kolonn med 50-100 stridsvagnar gick in i Sydossetien från ryska Nordossetien på fredagen. Ironiskt nog var denna fredag den dag som Georgien hade kommit överens om att hålla de kraftigt försenade fredssamtalen — allt som en del av den avledande operation som omhöljt invasionen.

 

Vad händer nu?

 

Precis som den medföljande artikeln tydliggör, är detta krig ett verk av britterna och det brittiskstyrda gänget bakom Lissabonfördraget, som siktar på att få igenom Lissabonfördraget oavsett vad irländarna eller några andra tycker. Somliga i Europa tänker: “Om Europa riktigt kan enas som en militärstyrka, kommer vi verkligen att ha makt! Då skulle vi kunna börja diktera villkoren mot Ryssland!” Lyndon LaRouche kommenterade: “Vissa människor i Europa har, under brittiska impulser, börjat tänka som Hitler!”

 

LaRouche fortsatte: “Detta är inte bara en provokation för att få ryssarna att bli upprörda eller få dem i fällan. Det är en operation för att slita Ryssland i stycken. Detta är väsentligen Tredje Världskriget. Titta på Cheney, och titta på vad Cheney representerar — och han är en britt, inte någon amerikan, egentligen, om man ser till vad hans politik är — då märker du det! Att detta är samma sak som en attack mot Iran! Exakt samma operation. Och vi bör kalla det för detta: ‘London driver på för Tredje Världskriget.’ Det är vad vi borde säga. ‘London driver på för ett tredje världskrig.'”

 

 

Putin gjorde rätt, han agerade för att förhindra ett tredje världskrig!

Av Ny Solidaritet den 13 augusti, 2008

 

 

Genom sitt ingripande för att skydda ryska medborgare mot ett terroristliknande angrepp från Soros-regeringen i Georgien har Rysslands premiärminister Vladimir Putin tillfogat det brittiska imperiet ett avgörande nederlag, sa Lyndon LaRouche i ett uttalande den 12 augusti. Varje kapitulation från Rysslands sida inför Soros-marionetten Micheil Saakasjvilis kriminella aggressionshandling hade varit tragisk för civilisationen.

 

Putins agerande var objektivt motiverat, fortsatte LaRouche. Han gjorde absolut rätt. Han och president Medvedev kunde se att det brittiska imperiet, med sina bihang i USA, och sitt verktyg George Soros, siktade på att konsolidera sitt världsimperium. Britterna, och Putin, visste att det enda hindret i vägen för deras plan just nu är Ryssland, med sin kärnvapenkapacitet. Hade Ryssland vikt sig för villkoren som dikteras av britterna hade världen varit på väg mot ett tredje världskrig. Därför bestämde Putin att han måste sätta ned foten. Han agerade beslutsamt, och fick britterna och USA att backa. Det betyder att den georgiska marionettregeringen har blivit kväst, och att hela världen har fått lära sig en läxa.

 

En del brittiska tänkare har fattat galoppen, sa LaRouche, och visade på en artikel i brittiska Daily Telegraph samma dag skriven av utrikesredaktören David Blair. Blair skriver: “Genom att gripa tillfället att puckla på Georgien med flygbombningar och militära intrång sänder Vladimir Putin, Rysslands premiärminister, ett kraftfullt budskap med globala konsekvenser. Ridån har gått ned över den epok då Nato stadigt utvidgades till Östeuropa och därifrån vidare till att omfatta de forna delrepublikerna i Sovjetunionen – och Ryssland bara kunde skrika och gapa till svar … Maktbalansen i Europa är i grunden förändrad.”

 

Det som Ryssland utsattes för var ett Pearl Harbor-liknande överraskningsangrepp från Georgiens Soros-regering, ett angrepp som utfördes av ett redskap för den Hitler-liknande Soros, med målet att genomföra en Hitler-liknande etnisk rensning, sa LaRouche. Putin uppfattade det existentiella hotet mot Ryssland, och förstod vad som väntade, och han agerade, precis som FDR gjorde mot Pearl Harbor. Han visste att om han inte gjorde det skulle det brittiska imperiet – vars internationella finanssystem nu är i upplösning – ha pressat på mot ett världskrig.

 

Bush-administrationens löjliga protester visar bara att Putins agerande gjorde verkan, sa LaRouche. Beträffande presidentkandidaterna gör det faktum att Barack Obama låtit sig köpas av George Soros att man inte kan hoppas på att han ska kunna talas till rätta. I fråga om McCain sa LaRouche att han borde sluta bete sig som en idiot och sätta sig ned och tänka efter, i stället för att pladdra.

 

Det ryska ingripandet mot den georgiska provokationen innebär en viktig vändpunkt, konstaterade LaRouche. Det sätter punkt för en närmare 20 år lång tidsperiod då det brittiska imperiet, med hjälp av Soros och andra krafter, kunnat utnyttja Sovjetunionens sammanbrott för att konsolidera ett världsimperium. Det amerikanska folket – det enda övriga motståndscentret av betydelse – kapitulerade tragiskt under hela denna tidsperiod; man grävde sin egen grav genom att vägra ta hotet mot den egna nationen, och världen, på allvar. Hur kunde amerikanerna vara dumma nog att tolerera Bush? Hur kunde de låta Soros få välja det demokratiska partiets presidentkandidat?

 

Nyckeln till seger över mänsklighetens fiende, det brittiska imperiet, är att vägra kompromissa om grundläggande principer, och att välta spelreglerna över ända, sa LaRouche. Det var det som premiärminister Putin bestämde sig för att göra, för hela mänsklighetens bästa.

 

En del personer i Storbritannien har fattat galoppen, sa LaRouche. Nu är det dags för det amerikanska folket att göra det också. Det är dags att göra upp med allt som har med det brittiska imperiet att göra, i synnerhet dess främsta agenter, den Hitler-liknande Soros och Al Gore. Antingen blir detta gjort mellan nu och valet i november, eller så kommer det inte att finnas något USA kvar.

 

LaRouche på Russia Today: Georgiens attack mot Sydossetien var en brittiskledd operation

Av Ny Solidaritet den 22 augusti, 2008

 

Lyndon LaRouche intervjuades den 21 augusti 2008 i direktsändning på den engelskspråkiga ryska tv-kanalen Russia Today. Intervjun illustrerades med bilder från krigszonen i Sydossetien och publicerades som en video på hemsidan. Russia Today startades 2007 med hjälp av den ryska nyhetsbyrån Novosti för att bemöta de internationella mediernas medvetna förvrängning av verkligheten och politiken i Ryssland.

 

RUSSIA TODAY: Nu ska vi tala mer om kriget i Sydossetien och dess återverkningar för världssamfundet. Vi har nu med oss, direkt från Tyskland, den amerikanske filosofen, ekonomen och politiske aktivisten Lyndon LaRouche.

Tack för att du är med oss, herr LaRouche. Låt oss fokusera på vad som hände i Sydossetien: Tror du att kriget i Sydossetien startades för att alienera Ryssland, och var det en väl utförd provokation?

 

LYNDON LAROUCHE: Det är en del av den brittiskledda operation, med amerikanskt stöd, som hade som avsikt att krossa Ryssland genom en serie inringningsmanövrer, av den typ som det som nyligen gjordes i Polen.

 

RUSSIA TODAY: Vad tycker du om mediatäckningen av denna konflikt?

LAROUCHE: I USA har vi nu under en tid haft den mest ohederliga sortens rapportering, av alla sorters saker, som jag sett på länge. Det mesta av den europeiska och amerikanska bevakningen var riktigt dålig. Det var långt ifrån sanningen i de flesta fall.

 

RUSSIA TODAY: Men varför tror du att väst blundar för vem som startade detta krig?

LAROUCHE: Kriget startades faktiskt som ett omedelbart försök att eliminera Ryssland som en betydande faktor, att isolera landet, att omringa det och ta knäcken på det. Jag tycker att regeringen Putin besvarade detta på ett riktigt sätt och hade korrekta uppgifter om situationens karaktär.

 

RUSSIA TODAY: Vilket intresse har, enligt din mening, USA i Kaukasus?

LAROUCHE: USA har inget särskilt intresse. Detta är egentligen inte någon fråga om ett amerikanskt intresse. Det är en fråga om vissa internationella krafter. Ta fallet George Soros: George Soros är en brittisk medborgare, som opererar mot USA, och verkar i många delar av världen; han var den viktigaste upphovsmannen till den nuvarande regeringen i Georgien, och han representerar en gren av det brittiska utrikesministeriet, som faktiskt samordnade hela den här operationen.

 

RUSSIA TODAY: Men hur kommer denna konflikt att påverka maktbalansen i världen i långa loppet?

LAROUCHE: Jag tror att vi är på väg mot möjligheten av en ny missilkris, jämförbar med det som hände 1962 — men värre. Och detta är faran: Vi står även på randen till ett sammanbrott av världens monetära-finansiella system, och i en sådan period står vi åter inför “Guns of August”. Vi står inför hotet om ett tredje världskrig.

 

RUSSIA TODAY: Tack så mycket för dina kommentarer och din tid, herr LaRouche. Detta var den amerikanske ekonomen, filosofen och politiske aktivisten Lyndon LaRouche från Tyskland.

 

Carl Bildt lurades av britterna precis som Karl XII in på äventyrligheter som riskerade Sveriges och hela världens säkerhet i samband med Georgienkriget 2008. Precis som Karl XII drog in den ukrainske upprorsledaren Ivan Mazepa (överst  i målningen) i en onödig katastrof lurade Carl Bildt och hans vänner Natohökarna Georgiens president Micheil Saakasjvili in i ett helt onödigt och blodigt angreppskrig.

 

Sveriges och Natos provokationer i Kaukasus är dödliga! ”Karl XII” Bildt i Poltava

Av Ny Solidariet den 22 augusti, 2008

 

Trots Don Quijote-karaktären på regeringens, partiernas och mediernas provokationer och lögner mot Ryssland i samband med Georgienkrisen, är det här inget att skratta åt. (Faktum är att georgiska trupper överföll Sydossetien den 7 augusti och dödade civila och ryska soldater, först!) Visst har den psykotiske av britterna och megaspekulanten George Soros ägda georgiska presidenten Micheil Saakasjvili betett sig löjligt, och ett löjets skimmer sänker sig även över baron Carl Bildt, som allierade sig med denna ”loser” – men det är också farligt!

 

Sanningen är att vi var en hårsmån från ett tredje världskrig! Den kraftfulla ryska reaktionen på Georgiens överfall på Sydossetien satte stopp för en farlig strategisk bluff. Ryssarna är väl medvetna om det som LaRoucherörelsen har varnat för: att Georgiens regering agerar för privata finansiella intressen i London och USA, inte för nationella intressen. Dessa finansintressen vill dra in USA i en storkonfrontation med Ryssland, eller åtminstone stoppa allt positivt samarbete mellan de två stormakterna, även om det riskerar ett nytt världskrig. Ryssarna agerade mot Georgien, men signalen ville de skicka västerut. Även om Bush fortsatte driva fram antirobotsystemen i Polen, trillade polletten ned hos en del folk i USA och även i London, men det har den tyvärr inte gjort hos vår egen regering och EU, som fortsätter med sina provokationer mot Ryssland.

 

Saken är att det globala finanssystemet med centrum i London och New York är bankrutt och dött. EU är politiskt och ekonomiskt bankrutt. Mot denna bakgrund har Lyndon LaRouche och hans rörelse organiserat krafter i USA, Ryssland, Kina och Indien, bland annat, för att etablera ett helt nytt finanssystem med fredligt ekonomiskt samarbete mellan suveräna stater, speciellt omkring utveckling av storskaliga transkontinentala infrastrukturprojekt. Ryssland är helt med på idén. Kina och Indien väntar på signal från USA. Mänsklighetens fiender, som sitter på toppen av globaliseringens kollapsande pappershög, vägrar släppa sin kontroll över världsekonomin, även om det betyder allas undergång. De har använt sig av sina agenter som Saakasjvili, eller USA:s vicepresident Dick Cheney, som vill bomba Iran trots starkt motstånd från den amerikanska militären och försvarsministern.

 

Då bör vi fråga oss vems agenter regeringspartierna och Mona ”Sancho Panza” Sahlin är. För vems intressen agerar de? Helt säkert inte Sveriges. Sverige har inte ens en armé längre som kan försvara landet, tack vare den tidigare och nuvarande regeringen (alltså hela den politiska eliten). Vem kommer att försvara Sverige? Bush-administrationen ville inte ens försvara sin skyddsling Saakasjvili, och vred om armen på honom tills han skrev under vapenvilan. Vid sitt möte den 19 augusti ville Natos utrikesministrar inte ens avbryta det långsiktiga militära samarbetet med Ryssland. De nöjde sig med att skramla med ord. Men dagen innan hade utrikesnämnden deklarerat från Slottet att Sverige avbryter allt militärt samarbete med Ryssland – som om det skulle få Ryssland på knä!

 

Man kan bara minnas Karl XII i Poltava, som lurades att gå mot Ryssland av hertigen av Marlborough, Winston Churchills anfader. Visst är vi svenska patrioter, men vad det betyder är, att vi skall försvara Sverige hemma, förstärka försvaret och ekonomin, inte vara ett imperium eller en svans till ett imperium. Under Reinfeldts och Sahlins mask av ”försvar av mänskliga rättigheter” finns inget mer än en liberal imperialism dikterad från Fabiansällskapet i London.

 

Som kineserna säger, varje kris innebär möjligheter. Den här krisen kan vändas till en läxa och bli en öppning för att verkställa idén om en ny, rättvis ekonomisk världsordning. Vi behöver krig mot fattigdom och underutveckling, inte ett världskrig. Därför ökar vi vår internationella mobilisering nu för att föra upp den idén på agendan i september när alla världsledare kommer till FN:s generalförsamling. Trots idiotin inom eliterna kan vi få Sverige och Europa med i kriget, vårt krig mot fattigdom och underutveckling. Men om det ska lyckas måste medborgarna ta ledarskapet nu. Vi måste rätta till det som våra ledare har förstört

 

Senaste Nytt