Internationella demonstrationer mot kärnvapenkrigshotet på Hiroshimadagen 6 augusti

Internationella demonstrationer mot kärnvapenkrigshotet på Hiroshimadagen 6 augusti

Press Release: Humanity For Peace håller internationella demonstrationer mot kärnvapenkrigshotet på Hiroshimadagen den 6 augusti och även i Stockholm

 

Läs mer på hemsida: humanityforpeace.net/ Kontakta oss på contact@humanityforpeace.net , Följ oss på twitter @4peacehumanity, #NOMOREHIROSHIMAS, #NOMORENAGASAKIS

 

Risken för kärnvapenkrig har eskalerat till en punkt där ingen vettig människa på jorden längre kan ignorera den. Men i denna atmosfär finns det fortfarande de som anser att det borde finnas fler vapen och fler sanktioner och som tror att ett kärnvapenkrig kan vinnas mot Ryssland. Det är mycket tydligt att de som har provocerat fram kriget, och fortsätter att trappa upp det, inte bryr sig om livet för folket i Ukraina eller någon annan nation på planeten för den delen. Detta är INTE acceptabelt för oss som bryr oss om hela mänskligheten – vi som inte vill se mänskligheten utplånad från jordens yta.

Vi uppmanar därför världens medborgare att gå samman och höja våra röster mot denna galenskap. Fredsinitiativet Humanity For Peace bygger en enad koalition, över ideologier, för att stoppa den pågående upptrappningen mot ett kärnvapenkrig. Vi vägrar att låta mänskligheten gå under på grund av galenskap.

 

Den 6 augusti kommer att vara 78-årsdagen av USA:s onödiga och folkmordiska atombombning av Hiroshima, som några dagar senare följdes av samma brott mot Nagasaki. Humanity For Peace är stolta över att kunna meddela att det vid detta tillfälle, den 6 augusti 2023, kommer att hållas internationella demonstrationer för att påminna världen om att kärnvapenkrig aldrig bör utkämpas och aldrig kan vinnas. Mänskligheten är bättre än så, och vi måste förkasta känslan att kriget är ett oundviklig öde som en moraliskt motbjudande och fruktansvärt cynism.

 

Huvuddemonstrationen kommer att hållas vid Förenta nationernas byggnad i New York City kl. 13-16, och kommer att direktsändas via internet. I solidaritet med detta kommer systerdemonstrationer att hållas i andra städer runt om i världen inklusive Stockholm i Kungsträdgården kl 15. Vänligen kontakta oss om du är intresserad av att organisera ett systermöte någonstans i världen.

 

Det finns för närvarande över 20 organisationer som sponsrar evenemanget. Om din organisation också vill sponsra evenemanget eller ordna eget event någon annanstans i världen om så bara med två personer, vänligen kontakta oss. Mer information, inklusive den aktuella talarlistan, finns på HumanityForPeace.net.

 

Som president Kennedy sade i sitt berömda tal till American University 1963 är krig inte oundvikligt – men bara om vi arbetar för att skapa fred. Ledningen i USA och Nato arbetar för närvarande inte mot detta mål, utan eskalerar och inflammerar snarare situationen i Ukraina ytterligare. Därför måste en internationell kör av röster höjas mot denna politik och ropa på fred!

 

Kom till oss den 6 augusti – vi måste göra denna ståndpunkt till den dominerande rösten i världen!

Huvuddemonstration med livesändning över internet

Plats: FN-byggnaden, Dag Hammarskjöld Plaza, E 47th St, New York, NY 10017

Tid: 6 augusti 2023 kl 1:00pm – 4:00pm EDT (kl 19-22 svensk tid)

Med systerdemonstrationer samma dag i många länder. I Stockholm hålls en manifestation kl 15 i Kungsträdgården närmast Strömmen.

Våra krav är följande:

1) Omedelbart upphörande av all finansiering och alla vapen till Ukraina.

 

2) Sammankalla omedelbara villkorslösa fredssamtal.

 

3) Upplösning av NATO.

 

4) En ny internationell säkerhetsarkitektur måste skapas för att få slut på uppdelningen av världen i block och eliminera geopolitiken. Denna nya arkitektur måste ta hänsyn till säkerheten för varje fri nation, stor eller liten.

 

Aktuell lista över talare inkluderar:

 

Gerald Celente, grundare / direktör för Trends Research Institute och utgivare av tidningen Trends Journal, grundare av “Occupy Peace & Freedom.”

 

Mike ter Maat, 2024 års presidentkandidat för det Libertarianska partiet, tidigare ekonom i Vita huset, professor, entreprenör och reformvänlig polis.

 

Scott Ritter, f. d. underrättelseofficer och författare i USA:s marinkår. Han tjänstgjorde i Sovjetunionen som inspektör för INF-avtalet, i general Schwarzkopfs stab under Gulfkriget och från 1991 till 1998 som chef för FN:s vapeninspektörer i Irak.

 

Nick Brana, nationell ordförande för People’s Party och organisatör för Rage Against the War Machine.

 

Jose Vega, kampanjmedarbetare till senatorskandidat Diane Sare (NY) och även LaRouche-aktivist sedan 2014.

 

Ahmadou Diallo, ordförande och grundare av Guinean American League of Friends for Freedom, analytiker för det guineanska samhället i New York och andra amerikanska delstater.

 

Terri L. Strong, ordförande för kommittén för globala frågor för National Church Women United Organization

 

 

Senaste Nytt