Internationellt webinar: Stoppa MORDET på Afghanistan!

Internationellt webinar: Stoppa MORDET på Afghanistan!

Med anledning av Martin Luther King-dagen den 17 jan. 2022

Inbjudan:

“Orättvisa någonstans hotar rättvisa överallt!”
Martin Luther King

När vi nu går in i året 2022, så låt oss i hela världen vända våra tankar inte endast till dr Martin Luther King, utan till hans gärning: att göra hela mänskligheten till en kärleksfull gemenskap. Vi måste inse att den värsta sjukdomen som hotar mänskligheten är “depraverad likgiltighet”, och den visar just nu sitt fulaste ansikte i att man avsiktligt låter miljoner människor i Afghanistan svälta ihjäl i “de mänskliga rättigheternas” namn. Om man tillåter att en sådan orättvisa drabbar andra, kommer samma orättvisa förr eller senare att drabba en själv.

 

19 människor har just omkommit i en fasansfull brand i stadsdelen Bronx i New York. Ett 30-tal felanmälningar hade gjorts mot denna byggnad. Bland de döda fanns nio barn. Men hundratusentals barn håller just nu på att svälta ihjäl i Afghanistan. Orsaken till att oskyldiga barn dör i Afghanistan och i Bronx är densamma: orsaken är en depraverad likgiltighet inför om de skall leva eller ej!

 

En gång strävade nationerna efter välstånd för alla medborgare; det kallades “allmän välfärd för oss själva och våra efterkommande”. Nu, eftersom vi vägrar att sätta stopp för Wall Streets och Londons hopplösa försök att hålla liv i sitt bankrutta system, så flimrar bilderna av massdöden dagligen mot oss i hela den transatlantiska världen. Vi får veta att massdöd tyvärr kommer att bli “det normala”; den kommer att bli “endemisk” i form av pandemier, krig eller “extrema händelser”. Om det blir så, så är det ett direkt resultat av vår depraverade likgiltighet, för vi kunde ha behandlat de sjukaste i världen först, men valde i stället att inte göra det, och vi fortsätter att inte göra det.

 

Vi VÄGRAR att ingå en sådan pakt med förtvivlan och död.

 

Det finns en plan, kallad “Operation Ibn Sina”, som Schillerinstitutet har utarbetat för att lösa orättvisan som begås mot Afghanistan, och därmed få igång en gemensam, världsomspännande insats för att rulla tillbaka de grova orättvisorna inom hälsovården och andra områden. Att ge Afghanistan tillgång till sin egen valutareserv på 9 miljarder dollar är bara början.

 

Du har makten att genomföra Operation Ibn Sina genom att gå samman med oss och säga nej till den depraverade likgiltigheten. Vägen till att bekämpa orättvisa är att skipa rättvisa i världen nu. Då kan den orättvisa döden för dem som dog i branden i Bronx, och för dem som dör av hungersnöd i Afghanistan och på grund av ett fåfängt, dödsdömt imperialistiskt förtryck över hela världen, bli inspiration till att skapa den “kärleksfulla gemenskap” som mänskligheten verkligen behöver och förtjänar.

 

Se inbjudningsvideon på engelska  här

Tryck denna inbjudan på svenska som PDF här: 220117AfghanistanWebMLK

Gå in här för direkt länk till videon för konferensen den 17 jan.  Här finns länk till tolkning till spanska). 

Här är talarlistan:

Dennis Speed — Moderator, Schiller Institute
Helga Zepp-LaRouche — Founder and President of The Schiller Institute
Dr. Joycelyn Elders — former United States Surgeon General
Marcia Merry Baker — Editorial Board, Executive Intelligence Review
Graham Fuller — former CIA Official and Islamic Scholar
Ray McGovern — Analyst, Central Intelligence Agency (CIA-ret.), Co-Founder, Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS)
Dr. Matin Baraki — Center for Conflict Research and the Center for Near and Middle East Studies, Institute for Political Science, Philipps-University, Marburg, Germany
Dr. Shah Mehrabi —  Member of Board of Governors of Central Bank of Afghanistan and Chairman of Audit Committee
Qasim Tarin — Co-founder, Unity and Freedom Movement of Afghanistan

Senaste Nytt