Stoppa kriget i Ukraina!

Flygblad: Lärdomar från Hiroshima

Tryck som flygbladslayout här: FblHiroshima

Bomberna över Hiroshima och Nagasaki i augusti 1945 kan tyckas vara ett avlägset och avslutat kapitel i historieböckerna. Anledningen till detta är en historieförfalskning. Syftet med atombomberna var nämligen aldrig att “vinna kriget” eller “rädda amerikanska liv”, utan att dominera efterkrigs-tiden, den tid vi lever i än idag.

Dagens diskussion gör allt för att glömma det faktum vi alla egentligen vet om men inte vill prata om – att fascismen besegrades av en allians mellan USA och Ryssland. Fram till atombomberna var den amerikanska inställningen att USA och Ryssland efter kriget tillsammans skulle säkra världsfreden och avskaffa kolonialismen.

Det var denna dröm som bombningarna gjorde slut på. Istället fick vi ett “kallt krig” som kostade mellan 10 och 25 miljoner människoliv.

Om kalla kriget verkade vansinnigt är det dock ingenting mot det mardrömsscenario som Nato nu vill dra in världen i. Natos plan är att stoppa Rysslands, Kinas och deras allierades ekonomiska utveckling genom att störta deras regeringar. De installerar marionetter i Ukraina och Afrika för att utkämpa krig genom ombud. Detta i ett läge där USA och Ryssland har över 5000 atombomber vardera!

Över 80 procent av världsbefolkningen motsätter sig detta med rätta. De kallar sig “Globala syd” men borde uppenbarligen snarare heta “Globala majoriteten”. De avfärdar kolonialismen från Nato-länderna och dess allierade som anser sig ha ensamrätt på framåtskridande och välstånd.

Vi i Schillerinstitutet vill ena världen mot det överhängande kärnvapen-krigshotet och arbetar för en världsordning, där alla länder har rätt att skapa sig en framtid. Sverige skall inte vara med i kärnvapenalliansen Nato och dess kolonialpolitik mot Afrika som driver dess ungdom till desperat flykt på Medelhavet.

Stöd Schillerinstitutet: Pg 580049-5 0736666937 schiller-institutet@nysol.se t.me/SchillerInstitutetSE Swish (via föreningen Ny Solidaritet):1230462218

 

Tryck gärna själv och sprid Schillerinstitutets flygblad, t.ex. vid filmvisningar av Oppenheimerfilmen eller till politiker som borde förstå att de bör öppna en dialog med sina fiender innan alla går under!

Flygbladslayouten är nu så att texten ska nu komma på mitten på sidorna när man skär papperet till A5. Använd därför denna version när du trycker Hiroshimaflygbladet med inbjudan till Forum för Fred på baksidan!

 

Här är fortsättningen på flygbladet:

Enade mot kärnvapenhotet och Nato för fred i Ukraina och Afrika

Inbjudan till Forum för Fred lördag 26.8 kl 16 -19 på Hotell Hellsten, Luntmakargatan 68 (nära T-Rådmansgatan)

Demonstrationen med Humanity for Peace i Kungsträdgården i Stockholm på Hiroshimadagen den 6.8 var ett historiskt genombrott för motståndet i Sverige mot Nato och kärnvapenkrigshotet. Det var första gången en demonstration kunde genomföras tvärs över ideologier för att stoppa den pågående sanslösa upptrappningen till kärnvapenkrig och Natoanslutning. (1) Nu tar vi diskussionen inomhus.

Humanity for Peace demonstrerade samtidigt i 40 städer på fem kontinenter. I moderdemonstrationen utanför FN-byggnaden i New York sa nedrustningsexperten Scott Ritter sa att världen aldrig varit närmare ett kärnvapenkrig.

Globala Syd, inklusive världens fattigaste länder Niger, Mali och Burkina Fasu trotsar Natos hot om ingripande. Sverige ställer sig på fel sida av historien och stöder med Natoansökan inte bara kärnvapeneskalering utan också kolonialism på ett sätt som aldrig förr. Den stora BRICS-konferensen i Sydafrika den 22-24.8 är på väg att göra slut på 500 år av kolonial plundring, införa ett nytt valutasystem, ena Afrika för gemensam handel och stora satsningar på infrastruktur, med fokus på utbyggnad av Ingadammen i Kongofloden för elektrifiering av tio länder.

På Forum för fred ägnas första timmen till korta tal, precis som i Kungsträdgården, andra timmen till diskussion med publiken och tredje timmen till mingel.

Inträde kostar 150 kr för att täcka lokalkostnader och kaffe/te. Betalning görs på plats eller i förväg via Schillerinstitutet på Pg:580049-5 eller till Swish 1230462218 (där Ny Solidaritet står som mottagare). Mat och dryck går att köpa från hotellköket. Info.: Ulf Sandmark 0736937896 sandmark.ulf@gmail.com

Välkommen!

(1) Se artikel med videolänkar https://schillerinstitutet.se/historisk-enhetsmanifestation-i-stockholm-mot-nato-och-for-ukrainafred/

 

 

Senaste Nytt