Enade mot kärnvapenhotet och Nato för fred i Ukraina och Afrika

Enade mot kärnvapenhotet och Nato för fred i Ukraina och Afrika

Inbjudan till Forum för Fred lördag 26.8 kl 16 -19: Demonstrationen med Humanity for Peace i Kungsträdgården i Stockholm på Hiroshimadagen var ett historiskt genombrott för motståndet i Sverige mot Nato och kärnvapenkrigshotet Nu tar vi en diskussion inomhus. På på Hotell Hellsten, Luntmakargatan 68 (nära T-Rådmansgatan)

Se videor från demonstrationen med många kommentarer och en utförlig  rapport med bilder här: https://schillerinstitutet.se/historisk-enhetsmanifestation-i-stockholm-mot-nato-och-for-ukrainafred/

Humanity for Peace demonstrationerna hölls samtidigt i 40 städer på fem kontinenter. I moderdemonstrationen utanför FN-byggnaden i New York sa nedrustningsexperten Scott Ritter sa att världen aldrig varit närmare ett kärnvapenkrig. Det uttalandet besannandes igen veckan efter, då förre amerikanske säkerhetsrådgivaren John Bolton i en artikel (WSJ 14.8) gav prov på den galenskap som råder bland krigshökarna, precis sådana som Oppenheimer lämnade över den första kärnvapenbomben till. Bolton ansåg att president Biden kan eskalera kriget i Ukraina med kärnvapen eftersom han tror att Putin bluffar och inte kommer att använda Rysslands kärnvapen!

Globala Syd, inklusive världens fattigaste länder Niger, Mali och Burkina Fasu trotsar Natos hot om ingripande. Det är slut på kolonialismen men Sverige ställer sig på fel sida av historien och tar med vår Natoansökan ställning för kolonialism på ett sätt som aldrig förr. Nato är Västvärlden verktyg för att militärt krossa afrikanska upprorsnationer och därmed slå sönder framtidshoppet för deras ungdomar så de desperat sätter sig i båtarna på Medelhavet.

Den stora BRICS-konferensen i Sydafrika den 22-24.8 är på väg att göra slut på 500 år av kolonial plundring, införa ett nytt valutasystem, ena Afrika för gemensam handel och nya satsningar på infrastruktur, med fokus på utbyggnad av Ingadammen i Kongofloden för elektrifiering av tio länder.

På detta Forum för fred kommer vi som talade i Kungsträdgården med Humanity for Peace och en afrikansk expert diskutera hur vi tillsammans med Globala Majoriteten skall eskalera vårt arbete för en ny arkitektur för frihet och utveckling för alla nationer och göra slut på kärnvapenkrigshot och geopolitiska allianser som Nato. Hussein Askary, författare till boken ”Extending the New Silk Road to West Asia and Africa”, medverkar också. Alla talare får precis som i Kungsträdgården tala fem minuter vardera. Sen blir det publikdiskussion innan Forumet avslutas med en mingeltimme.

Observera att inträde för alla deltagare kostar 150 kr för att täcka lokalkostnader och kaffe/te. Betalning görs på plats eller i förväg via Schillerinstitutet på Pg: 580049-5 eller till Swish 1230462218 (där Ny Solidaritet står som mottagare). Mat och dryck går att köpa. Bokbord för de deltagande organisationerna och talarna.

 

Info: Se event på Facebook https://fb.me/e/2KYHvF35B eller kontakta Ulf Sandmark 0736937896  sandmark.ulf@gmail.com

Senaste Nytt