Schillerinstitutet ingriper i Afghanistankrisen

Schillerinstitutet ingriper i Afghanistankrisen

Samma dag som den stora extraordinära konferensen om Afghanistans svältkatastrof arrangerad av Organisationen för islamiska länder (OIC) började i Pakistan, deltog Schillerinstitutets Helga Zepp-LaRouche och Hussein Askary i Pakistans TV i det främsta debattprogrammet för att kommentera konferensens betydelse. Det blev ett unikt tillfälle att presentera vår fredsstrategi och lösningar på den katastrofala svältkatastrofen som Västvärlden skapat.

Det viktiga är att andra länder nu tar ledarskap där Västvärlden fallerar och samlar hela världen för att hjälpa Afghanistan, sa Helga och betonade att en gemensam insats där kan betyda en öppning för samarbete mellan stormakterna för att även hindra hotet om världskrig mellan USA och Ryssland/Kina.

Det bästa exemplet på att geopolitiken kan ersättas av geoekonomi, betonade Hussein, är hur de geopolitiskt söndrade länderna Indien och Pakistan kan nu samarbeta för att sända en stor hjälpsändning med 50.000 ton vete från Indien till Afghanistan på Pakistans vägar.

Se programmet här: https://youtu.be/C2kGPy7ZfqY

Senaste Nytt