ETT FRITT PALESTINA med LaRouches OASPLAN!

ETT FRITT PALESTINA med LaRouches OASPLAN!

Just nu när kriget mellan Israel och Palestina är som värst, måste hoppet om fred hållas vid liv mer än någonsin. Hoppet om en blomstrande fred i Mellanöstern är det som kan kasta det låsta politiska spelet överända. Efter mer än hundra dagar av dagligt massmord verkar fred vara omöjlig. Men ibland kan man inte lösa ett problem utan att lösa det större problem som det är en del av.

Vad som krävs är en ny arkitektur för de internationella relationerna – en ny geometri, ett nytt paradigm – där det går att göra något.

 

Det är därför som 15-minutersvideon om Lyndon LaRouches OASPLAN måste spridas så att den blir känd i hela världen. Se videon här: https://laroucheorganization.com/larouche-plan-southwest-asia

 

Israels pågående folkmord på palestinierna är en del av en gammal världsordning präglad av den s.k. västvärldens dominans, kolonialism, falska narrativ och uppblåsthet. Men nu har Sydafrika anmält Netanyahus regering för folkmord till Internationella domstolen i Haag och det prövas nu där. I veckan anklagades Israel i samma domstol av 50 länder för brott mot folkrätten för den olagliga ockupationen av Palestina under 55 år. På Afrikanska unionens toppmöte den 17 februari hyllades Sydafrikas folkmordsanmälan mot Israel. Hedersgästen där, Brasiliens president Lula, sa till journalister att vad Israel gör mot palestinierna i Gaza kan liknas vid ”när Hitler bestämde sig för att döda judarna”.

 

I hela världen spiller dessa anklagelser över på västvärldens länder som försvarar Israel. Respekten för västvärldens tal om demokrati och mänskliga rättigheter är som bortblåst.  Även dess globala militära makt ifrågasätts.

 

Netanyahu är pressad och vill dra in USA i en direkt krigsallians med Israel. Han söker därför hela tiden utvidga sitt krig mot palestinierna till grannländerna. Hela regionen kan explodera till ett stormaktskrig.

 

Det är ingen lätt sak att komma fram till en fred mellan Israel och Palestina. Parterna avskyr varandra. För varje dag blir den ömsesidiga bitterheten, hatet och rädslan bara djupare! Ju längre kriget pågår desto mer opinionsstöd får de mest extremistiska partierna i Israel. De är nu i panik, när de ser hela sitt sionistiska projekt att skapa en fristad på jorden för judar hotat.

 

Även om Netanyahu och andra av Israels ledare ställs inför rätta för folkmord kommer förhandlingar att vara svåra. Och om Israel å andra sidan dödar eller sätter Hamasledare i fängelse för terrorbrott, så återstår även för israelerna många fiender som måste förmås att förhandla om det ska bli vapenvila och fred.

 

Detta förhandlingsläge kräver en enorm diplomatisk förmåga att hitta fram till en utväg som upplevs som bättre för båda sidor. Det är idén med Oasplanen – att i en ny geometri av regionalt och globalt samarbete ta fram en plan där båda sidor ser att de har tillräckligt mycket att vinna på att sluta kriga.

 

Schillerinstitutets arbete för LaRouches Oasplan innebär ett nytt paradigm där en region av kaos och död kan bli en världsdel som blomstrar av utveckling och moderna kommunikationer. Den nya videon som berättar om detta sprids nu runt om i världen. Den har redan översatts från engelska till franska, spanska, italienska, tyska, danska och andra språk.

 

Kräv eldupphör! Kräv slut på kolonialism och fattigdom! Kräv LaRouches OASPLAN! Samarbeta med Globala Syd och BRICS som är redo med förslag till projekt för hela Mellanösterns blomstring för att förmå parterna att öppna för omedelbar fred och samarbete till ömsesidig nytta.

Tryck denna text som flygblad; FblGazaOasplanvideo

 

Se videon 15 minuter på engelska här: https://laroucheorganization.com/larouche-plan-southwest-asia
Se tre presentationer på engelska om LaRouches OASPLAN:

Rebuild the “Land of a Thousand Cities”: Use LaRouche’s Oasis Plan to Save Lives in Gaza   2024/03/02

https://laroucheorganization.com/article/2024/02/22/ceasefire-necessary-larouches-oasis-plan-essential-lasting-peace  
och med bl.a. Helga Zepp-LaRouche https://laroucheorganization.com/article/2024/02/17/manhattan-project-february-17-2024 
Se videon på arabiska här:  https://www.youtube.com/watch?v=551_XoiKUHA
Se videon på danska här: https://schillerinstitut.dk/si/2024/02/oase-planen-noeglen-til-fred-i-sydvestasien-ny-tlo-video-oase-planen-larouches-loesning-for-mellemoesten/
Se videon på spanska här “Plan Oasis de LaRouche para la paz y el desarrollo en el Sudoeste de Asia” https://youtu.be/7FdPJixhFko
Se videon på tyska här: Deutsche Version des Videos: https://schillerinstitute.com/de/blog/2024/02/14/petition-unterstuetzung-des-larouche-oasenplans-fuer-frieden-und-entwicklung-in-suedwestasie
Se videon på italienska här: Versione italiana del video per chi ascolta:  https://www.youtube.com/watch?v=EJl4E918zOg
Se videon på franska här:   https://www.youtube.com/watch?v=6ML0rAHC0So
Se också franska Schillerinsituttets konferens Vatten för fred: https://www.institutschiller.org/L-eau-pour-la-paix
Se videon på kinesiska här:  https://youtu.be/voXlaAeKT14?si=_5nBzHESt_fy1_ct
Se presentation på svenska av Hussein Askary, Internationella Schillerinstitutets koordinator för Sydvästasien: Världen har förändrats: Ska Väst samarbeta med globala Syd?  Om projekten för att transformera hela regionen och öppna möjlighet till fredligt samarbete på bred front. Se på video: https://youtu.be/2BRD4XlQYR8
See presentation by Hussein Askary, International Schiller Institute Coordinator for South West Asia: Why the Plus in BRICS is so Important for Global Dynamic Change? About the projects that could transform the whole region and oen up the basis for peaceful cooperation on a broad front: https://www.youtube.com/watch?v=QoM3C6Owiho
Skriv på ett upprop för att stödja genomförandet av LaRouches OASPLAN:
https://schillerinstitute.nationbuilder.com/support_the_larouche_oasis_plan_for_peace_and_development_in_southwest_asia

 

Lyndon LaRouche tog många initiativ för fred i Mellanöster, särskilt efter hans möte med Arabvärldens ledare på Baathpartiets konferens i Baghdad i april 1975. Här finns en kronologi:

https://larouchepub.com/eiw/public/1993/eirv20n36-19930917/eirv20n36-19930917_022-a_chronology_of_larouches_attemp.pdf

——————————————————————————————-

Följ Helga Zepp-LaRouche veckowebcast: https://laroucheorganization.com/node/983

Följ daglig 10 min nyhetsrapport av Harley Schlanger: https://laroucheorganization.com/HarleySchlangerReport

Följ på Twitter: Ulf Sandmark @UlfSk48
Hussein Askary @HusseinAskary
Helga Zepp-LaRouche @ZeppLaRouche
Schiller Instituttet @si_dk
EIR News Service @execintelreview
Schiller Institute @SchillerInst
Följ LaRoucheorganisationens senatorskandidat Diane Sare, New York @DianeSare

Följ LaRouchorganisationens kongresskandidat José Vega från Bronx, New York:@JosBtrigga

Ungdomsarbetet finns med på Daniel Burke — Exonerate LaRouche @Burke4Senate

Följ på Facebook:
https://www.facebook.com/ulf.sandmark
https://www.facebook.com/hussein.askary
https://www.facebook.com/Schillerinstitutet/
https://www.facebook.com/SchillerInstitute
https://www.facebook.com/EIROnline
https://www.facebook.com/WorldLandbridge
Följ på Telegram: https://t.me/SchillerInstitutetSE
Följ på Instagram: schiller_institute_sweden

—————————————————————————————–

Bli medlem eller bara stöd SCHILLERINSTITUTETS SVENSKA VERKSAMHET FÖR FRED OCH EKONOMISK UTVECKLING!

Medlemsavgift är 1.200 kr per år. För studenter, arbetslösa och pensionärer är medlemsavgiften 600 kr per år. För medlemsavgiften 3000 kr per år = 250 kr/månad ingår publikationerna EIR Online och EIR Daily Alert.

Det är viktigt att du håller dig uppdaterad för att effektivt delta i det internationella arbetet för att ÖPPNA ETT NYTT KAPITEL I VÄRLDSHISTORIEN TILLSAMMANS MED DEN GLOBALA MAJORITETEN.

Om du inte redan har det, är det därför bra att du skaffar dig tillgång till LaRoucherörelsens veckotidskrift Executive Intelligence Review – EIR, och framför allt den dagliga nyhetsrapporteringen EIR Daily Alert, för att delta effektivt som en samlad kraft över många kontinenter. Som medlem i Schillerinstitutet kostar den endast 250 kr per månad (eller 3000 kr per år). Betala till Schillerinstitutet på Pg: 580049-5 eller till Swish 1230462218 (där Ny Solidaritet står som mottagare).

Betala till Schillerinstitutet på Pg: 580049-5 eller till Swish1230462218 (där Ny Solidaritet står som mottagare). För betalningar från utlandet använd IBAN SE96 9500 0099 6034 0580 0495, BIC-kod: NDEASESS.

Nyhetsbrevet EIR Daily Alert Online kommer med cirka tio notiser dagligen med nyheter för det internationella arbetet för fred och en ny rättvis ekonomisk världsordning/Nytt finanssystem. SE HÄR från EIR.s HEMSIDA på smakprover från EIR Daily Alert med strategiska dagliga nyheter från LaRoucherörelsen: https://eir.news/   Det är underlaget som Harley Schlanger använder för sina dagliga rapporter. De ställs samman av EIR-redaktionerna i Washington, USA och Wiesbaden, Tyskland. Ordinarie pris för årsprenumeration är SEK 6000, som medlem kostar det bara 3000.

Den internationella veckotidskriften med fördjupade analyser och idédebatt Executive Intelligence Review Online Årsprenumeration SEK 3600. Se innehållsförteckning på senaste numret här: https://larouchepub.com/

—————————————————————————————————–

För kontakt: Skriv till schiller-institutet@nysol.se, 08/983010, Pg: 580049-5, Swish1230462218.

 

 

 

Senaste Nytt