Jordbävningsoffren måste kunna undsättas! Häv blockaden mot Syrien omedelbart!

Jordbävningsoffren måste kunna undsättas! Häv blockaden mot Syrien omedelbart!

Måste ses: Sanktionerna mot Syrien måste hävas! Konferensen 21 februari 2023!

Se i efterhand HÄR:  https://schillerinstitute.nationbuilder.com/conference_20230221

En internationell Onlinekonferens med världsledande toppexperter på de gruvligheter som Västvärlden har åsamkat Syrien redan innan också  jordbävningsoffren  drabbades av den sadistiska blockaden.

Talare:

Helga Zepp-LaRouche, grundare av Schillerinstitutet och ordförande för tyska Medborgarrättsrörelsen Solidaritet (BüSo)

Överste (pens.) Richard Black, fd chef för amerikanska armén rättsavdelning, fd. delstatssenator för Virginia

Vanessa Beeley, brittisk aktivist och författare, Syrienexpert

Marwa Osman, författare och TV-programledare , Libanon

Chandra Muzaffar, ledare för JUST (International Movement for a Just World), Malaysia,

 

Västvärlden, med allt sitt tal om “värderingar”, vägrar att häva de mördande ekonomiska sanktionerna mot Syrien. Det innebär att biståndet som når jordbävningsoffren i Syrien blir mycket, mycket begränsat. De flesta försök till bistånd blockeras. I Turkiet har den död och förstörelse som jordbävningarna orsakat beskrivits som den värsta katastrofen på 100 år. Syrien, som drabbades av samma jordbävningar, har miljontals människor i akut behov av omedelbar hjälp. Det finns så mycket som måste byggas nu för att ge skydd och grundläggande mänskliga service till dessa lidande människor. Hur kan politiska personer som Tysklands utrikesminister Baerbock och Förenta staternas utrikesminister Antony Blinken tala om demokrati och mänskliga rättigheter samtidigt som de vägrar att häva de mördande sanktionerna mot Syrien?

Blinken har inte avskedat sin talesman Ned Price, efter Prices fruktansvärda svar den 6 februari till en journalist. Journalisten sade, med tanke på att USA fortfarande erkänner den syriska regeringen:

– Så varför inte vända er till den syriska regeringen? De har makten. Det är de som leder räddningsarbetet eller biståndsinsatserna och så vidare. Det skulle vara en stor gest. En annan gest, på sätt och vis, skulle vara att häva de sanktioner som i princip har kvävt Syrien.

Price svarade:

– Said, jag ska motstå frestelsen att gå in på ditt argumenterande i stället för att ställa frågor. Men jag ska göra en poäng av att det skulle vara ganska ironiskt, om inte till och med kontraproduktivt, för oss att sträcka ut en hand till en regering [som är] ansvarig för mycket av det lidande som de har utstått.

Dessa regeringar som infört sanktionerna, har förlorat all trovärdighet med sitt avskyvärda beteende när det gäller offren för de turkisk-syriska jordbävningarna.

Alla anständiga människor bör kräva ett omedelbart slut på Ceasarsanktionerna mot Syrien, som har drabbats av sanktioner från USA och många andra nationer, på ett eskalerande sätt, i mer än tio år. Redan före jordbävningarna har mer än 90 procent av landets befolkning levt i fattigdom till följd av ekonomiska, militära och terroristiska åtgärder mot landet, som trappades upp 2011. Det som händer mot Syrien är fullständigt samvetslöst. Det är en konkursförklaring för västvärlden om de inte ändrar sitt beteende.

 

 

Se Richards Blacks uttalande om jordbävningen och de barbariska mot sanktionerna emot Syrien: https://schillerinstitute.com/blog/2023/02/07/col-richard-black-statement-on-turkey-syria-earthquake/

Häv blockaden mot Syrien omedelbart!: https://schillerinstitute.com/blog/2023/02/07/statement-by-the-schiller-institute-on-the-earthquakes/

Se svenska Schillerinstitutets uttalande: https://schillerinstitutet.se/flygblad-fordom-attentaten-mot-nord-stream-forsvara-var-frihet-att-skydda-manniskovardet/

 

Senaste Nytt