Ledare EIR News: De förstör själva grundvalen för internationell rätt!

Ledare EIR News: De förstör själva grundvalen för internationell rätt!

I inledningen till sin webbsändning Dialogue som sänds varje vecka den 3 april varnade Schillerinstitutets grundare Helga Zepp-LaRouche för de dubbla farorna med att världen går mot ett kärnvapenkrig, samtidigt som det pågår en avsiktlig förstörelse av den existerande internationella rätten, som är en av de sista kvarvarande skyddsbarriärerna mot ett sådant krig.

“Jag är inte i stånd att säga hur nära vi är [ett världskrig], men vi är mycket nära. Eftersom båda dessa så kallade regionala kriser, i Sydvästasien och i Ukraina, har en omedelbar potential till upptrappning – avsiktlig eller inte…. Jag tror att det som är mest oroande, något som har visat sig både när det gäller Förenta staterna och Israel, och det är den uppenbara och uppenbara åsidosättandet av internationell rätt. Och jag tycker att det mest illavarslande och mest flagranta exemplet är att USA svarar på dessa resolutioner och beslut från FN:s säkerhetsråd med argumentet att de betraktar dem som ‘icke-bindande’.

Zepp-LaRouche förklarade: “FN:s säkerhetsråd är faktiskt den högsta institutionen för internationell rätt…. Om det ignoreras som ‘icke-bindande’, då har vi verkligen problem – för det betyder att det inte finns någon internationell institution som kan åberopas, och vi går in i ett fullständigt tillstånd av djungelns lag.”

Betrakta mönstret i den senaste utvecklingen på krigsskådeplatserna i Ukraina och Sydvästasien: dödliga upptrappningar av dessa krig, i kombination med den avsiktliga nedmonteringen av de sista resterna av internationell rätt genom de kombinerade åtgärderna från USA, Storbritannien och i synnerhet Israel.

– Israels raketattack den 1 april, som förstörde det iranska konsulatet i Damaskus i Syrien och dödade 12 personer, hotar nu att kraftigt utvidga kriget i Sydvästasien – enligt uppgift är Israel nu i högsta beredskap och förväntar sig iransk vedergällning. “Genom att slå till mot en konsulär byggnad har Israel nu i praktiken bombat iransk mark”, medgav London Economist – ett totalt brott mot internationell rätt. Talesmannen för Israels försvarsmakt IDF, Daniel Hagari, viftade bort kritiken och rättfärdigade attacken: “Detta är inget konsulat och detta är ingen ambassad. Det här är en militär byggnad tillhörande Al Quds styrkor förklädd till en civil byggnad i Damaskus.”

– Den 1 april anföll och förstörde IDF en hjälpkonvoj från World Central Kitchen i Gaza och dödade sju personer – också det ett brott mot internationell rätt. Nästan alla humanitära hjälpinsatser i Gaza är nu inställda – vilket uppenbarligen var Israels mål från första början. Netanyahus svar var i huvudsak: “Hoppsan, förlåt. Sådana saker händer i krig.” Vita husets talesman John Kirby försökte rentvå händelsen och hela Israels agerande i Gaza: “Utrikesdepartementet har en process på plats.

Och hittills … har de inte funnit några incidenter där israelerna har brutit mot internationell humanitär rätt.”

– Den 26 januari i år, omedelbart efter att ICJ beordrat Israel att upphöra med handlingar som rimligen kan betecknas som folkmord, avbröt USA all finansiering av UNRWA, den ledande humanitära hjälporganisationen för palestinier. De gjorde detta knappt några timmar efter det att Israels regering meddelat att de just hade “upptäckt” att 12 UNRWA-anställda påstods ha kopplingar till Hamas. Den pensionerade brittiske diplomaten Craig Murray sade den 2 april att han som tidigare brittisk ambassadör vet vad som krävs för att fatta ett sådant beslut, vilket är minst en vecka av förslag, konsultationer och kabinettdiskussioner. “Dessa västländer har planerat detta folkmord i månader, om inte år…. Vi ser hur den internationella rätten håller på att kollapsa”, sade Murray.

– Den 3 april rapporterade TASS att den ryska riksåklagaren formellt hade begärt att USA, Tyskland, Frankrike och Cypern skulle lämna information om västländernas eventuella inblandning i terrorattacken i Moskva den 22 mars, då 144 personer dödades. Detta följer på FSB-chefen Alexander Bortnikovs uttalande den 26 mars om att Ryssland hade anledning att tro att USA, Storbritannien och Ukraina låg bakom de hyrda torpeder som utförde terrorattacken. Kommer dessa regeringar att uppfylla sina skyldigheter enligt internationella fördrag att hjälpa till att bekämpa terrorism – eller har de något att dölja? Kom ihåg att den ryske presidenten Vladimir Putin omedelbart efter attacken mot Förenta staterna den 11 september 2001 ringde till president Bush och erbjöd sitt fulla samarbete.

 

De vidare implikationerna av dagens strategiska kris kommer i fokus om man påminner sig Lyndon LaRouches analys av attacken den 11 september, knappt tre månader efter att händelsen inträffade. I en artikel den 23 december 2001, “Zbigniew Brzezinski och den 11 september”, skrev LaRouche att:

“Utredningen måste därför närma sig bevisen från vad som borde vara en uppenbar flank. Den måste baseras på vad som borde vara den elementära insikten, att ett militärt kuppförsök av en sådan typ inte kan motiveras, om det inte har en trovärdig avsikt, en avsikt som existerar utanför och bortom kuppförsökets omfattning som sådant. Möjligheten att ett sådant kuppförsök existerar är beroende av att det i förväg finns en avsedd följd av kuppförsöket, t.ex. att signalera att någon förberedd fortsatt åtgärd skall utlösas. För kompetenta specialister på kontraspionage var därför den första frågan som ställdes av de nakna fakta om attackerna mot New York och Washington: Vad var det för fortsatt handling som väntade på att utlösas av den framgångsrika effekten av dessa attacker?”

LaRouche fortsatte: “Syftet med kuppförsöket var att tvinga USA att stödja den israeliska försvarsmaktens nuvarande regering, genom att driva USA till att stödja ett globalt religiöst krigsscenario av typen ‘Civilisationernas kamp’ i Zbigniew Brzezinskis stil. Författandet av denna storstrategiska, geopolitiska avsikt var redan välkänt för ledande europeiska tjänstemän och andra. Scenariot med ‘civilisationernas kamp’ hade gjorts ökänt genom kombinationen av USA:s tidigare nationella säkerhetsrådgivare Brzezinski och hans alltid lika behändiga ‘Leporello’, Samuel P. Huntington.”

 

Den nödvändiga åtgärden på den tiden var i princip densamma som den är idag. “Jag kan bara be dig att lyfta din ändalykt ur soffan!” sade Helga Zepp-LaRouche som avslutning på sin webcast den 3 april. “Det kanske låter, ni vet, lite oartigt; men jag menar det verkligen. För det här är det farligaste ögonblick vi någonsin haft. Om saker och ting går fel kanske vi inte existerar. Risken för kärnvapenkrig är mycket verklig, och vi måste ändra politik eftersom de nuvarande etablissemangen uppenbarligen har fått någon konstig bugg i hjärnan som hindrar dem från att tänka. Så vi behöver er för att bli aktiva med oss, eftersom det är mer brådskande än någonsin tidigare.”  

 

 

Detta är en svensk snabböversättning med  DeepL.com (free version) av en ledare i EIR Daily alert den 4 april 2024, ett dagligt nyhetsbrev på engelska, tyska och franska som samma dag hade följande nyheter:

Contents

Strategic War Danger

Collapsing Imperial System

Strategic War Danger

Collapsing Imperial System

Harley Schlanger Update

Watch The Daily Update with Harley Schlanger, a short video update available every weekday morning from The LaRouche Organization.

To read the EIR News editorial in English: See at the bottom of this page.

Följ Helga Zepp-LaRouches veckowebcast: https://laroucheorganization.com/node/983

Följ daglig 10 min nyhetsrapport av Harley Schlanger: https://laroucheorganization.com/HarleySchlangerReport

 

 

Helga Zepp-LaRouche har blivit intervjuad om OASPLANEN för fred i Mellanöstern av den mycket kända amerikanska bloggaren Kim Iversen: The Plan To Change The World For The Better | A Conversation With Helga Zepp-LaRouche  https://rumble.com/v4mwsr0-the-plan-to-change-the-world-for-the-better-a-conversation-with-helga-zepp-.html

 

Lär känna Lyndon LaRouches OASPLAN om ett nytt grepp att komma till fred och utveckling för hela Mellanösternregionen. Anmäl dig genast till Schillerinstitutets internationella konferens om LaRouches OASPLAN för fred i Mellanöstern mellan Israel och Palestina lördag den 13.4. kl 17-22.30 svensk tid. På konferensen kommer företrädare för båda sidor medverka tillsammans med experter på utveckling av vattentillgångar och infrastruktur. Läs mer om konferensen och anmäl dig till den här: https://schillerinstitute.nationbuilder.com/oasis_conference_20240413

 

 

Palestinas ambassadör i Köpenhamn stöder LaRouches OASPLAN för fred i Mellanöstern. Lyssna och läs uttalandet från H.E. Ambassador Prof. Dr. Manuel Hassassians om hur han helhjärtat stöder LaRouches OASPLAN: https://schillerinstitute.com/blog/2024/03/14/interview-with-palestinian-authority-ambassador-to-denmark-h-e-ambassador-prof-dr-manuel-hassassian-who-supports-the-oasis-plan/

 

 

Schillerinstitutet lanserade VIDEON om LaRouches OASPLAN för fred i Mellanöstern i svenska flygbladet: https://schillerinstitutet.se/ett-fritt-palestina-med-larouches-oasplan/   Videon om LaRouches OASPLAN finns på tyska, franska, spanska, kinesiska och även med textremsa på ARABISKA:

 

________________________________________________________________

Håll dig uppdaterad för att effektivt delta i det internationella arbetet för att ÖPPNA ETT NYTT KAPITEL I VÄRLDSHISTORIEN TILLSAMMANS MED DEN GLOBALA MAJORITETEN.

Det är därför viktigt att du, om du inte redan har det, skaffar dig tillgång till LaRoucherörelsens veckotidskrift Executive Intelligence Review – EIR, och framför allt den dagliga nyhetsrapporteringen EIR Daily Alert, för att delta effektivt som en samlad kraft över många kontinenter. Som medlem i Schillerinstitutet kostar den endast 250 kr per månad (eller 3000 kr per år). Betala till Schillerinstitutet på Pg: 580049-5 eller till Swish 1230462218 (där Ny Solidaritet står som mottagare).

Bästa nyhetsbrevet EIR Daily Alert Online kommer med cirka tio notiser dagligen med nyheter för det internationella arbetet för fred och en ny Rättvis ekonomisk världsordning/Nytt finanssystem. Det är underlaget som Harley Schlanger använder för sina dagliga rapporter. De ställs samman av EIR-redaktionerna i Washington, USA, Wiesbaden, Tyskland och Paris, Frankrike. Ordinarie pris för årsprenumeration är SEK 6000, som medlem kostar det bara 3000. Se här för smakprover på dessa dagliga nyheter: https://eir.news/

Den internationella veckotidskriften med fördjupade analyser och idédebatt Executive Intelligence Review Online Årsprenumeration SEK 3600. Se innehållsförteckning på senaste numret här: https://larouchepub.com/

 

Bli medlem eller bara stöd SCHILLERINSTITUTETS SVENSKA VERKSAMHET FÖR FRED OCH EKONOMISK UTVECKLING! Medlemsavgift är 1.200 kr per år. För studenter, arbetslösa och pensionärer är medlemsavgiften 600 kr per år. För medlemsavgiften 3000 kr per år = 250 kr/månad ingår publikationerna EIR Online och EIR Daily Alert. Betala till Schillerinstitutet på Pg: 580049-5 eller till Swish1230462218 (där Ny Solidaritet står som mottagare). För betalningar från utlandet använd IBAN SE96 9500 0099 6034 0580 0495, BIC-kod: NDEASESS.

 

Följ på Twitter: Ulf Sandmark @UlfSk48
Hussein Askary @HusseinAskary,
Helga Zepp-LaRouche @ZeppLaRouche
Harley Schlanger @HarleySchlanger
Schiller Instituttet @si_dk
EIR News Service @execintelreview
Schiller Institute @SchillerInst
Diane Sare for U.S. Senate @DianeSare
Ungdomsarbetet finns med på Daniel Burke — Exonerate LaRouche @Burke4Senate

Följ på Facebook:
https://www.facebook.com/ulf.sandmark
https://www.facebook.com/hussein.askary
https://www.facebook.com/Schillerinstitutet/
https://www.facebook.com/SchillerInstitute
https://www.facebook.com/EIROnline
https://www.facebook.com/WorldLandbridge
Följ på Telegram: https://t.me/SchillerInstitutetSE

 

För att upprätta kontakt, lämna epostadress eller ställa frågor: Hör av dig  till schiller-institutet@nysol.se, Box 184 Nybohovsbacken 45, 117 64 Stockholm, 08/983010, Pg: 580049-5, Swish1230462218.

Betala till Schillerinstitutet på Pg: 580049-5 eller till Swish1230462218 (där Ny Solidaritet står som mottagare).

 

 

 

EIR News ledare på engelska:

They Are Destroying the Very Fabric of International Law

April 3, 2024 (EIRNS)—In opening remarks to her weekly Dialogue webcast on April 3 , Schiller Institute founder Helga Zepp-LaRouche warned of the twin dangers of the world careening towards nuclear war, and of the intentional destruction of international law itself, which is one of the last remaining bulwarks to that war.

“I’m not in a position to say how close we are [to world war], but we are very close. Because both of these so-called regional crises, in Southwest Asia and in Ukraine, have the immediate potential of escalation—intentional or not…. I think what is most worrisome, something which has appeared both with respect to the United States and Israel, and that is the apparent and obvious disregard for international law. And I think the most ominous and most glaring example is the U.S. responding to these resolutions and decisions by the UN Security Council, with the argument that they regard them as ’non-binding.”

Zepp-LaRouche explained: “The UN Security Council is actually the highest institution of international lawfulness…. If that is being disregarded as ‘non-binding,’ then we are really in for trouble—because that means that there is no international institution that can be appealed to, and we are entering a complete state of jungle lawlessness.”

Consider the pattern in the latest developments in the Ukraine and Southwest Asia war theaters: deadly escalations of those wars, combined with the intentional dismantling of the last vestiges of international law by the combined actions of the U.S., the U.K. and Israel in particular.

  • Israel’s April 1 rocket attack which destroyed the Iranian consulate in Damascus, Syria, killing 12 people, now threatens to widen the war in Southwest Asia greatly—Israel is now reportedly on high alert, expecting Iranian retaliation. “By striking a consular building, Israel has now in effect bombed Iranian soil,” the London Economist admitted—a total violation of international law. IDF spokesman Daniel Hagari brushed aside criticism and justified the attack: “This is no consulate and this is no embassy. This is a military building of Quds forces disguised as a civilian building in Damascus.”
  • On April 1, the IDF targeted and destroyed a World Central Kitchen aid convoy in Gaza, killing seven people—likewise a violation of international law. Nearly all humanitarian aid operations in Gaza are now suspended—evidently Israel’s goal in the first place. Netanyahu’s response was essentially: “Oops, sorry. These things happen in war.” White House spokesman John Kirby tried to whitewash the incident and the entirety of Israel’s conduct in Gaza: “The State Department has a process in place. And to date … they have not found any incidents where the Israelis have violated international humanitarian law.”
  • Back on Jan. 26 of this year, immediately after the ICJ ordered Israel to stop actions plausibly characterized as genocide, the U.S. cut off all funding for UNRWA, the leading humanitarian aid agency for Palestinians. They did this scarcely hours after the Israel government announced they had just “discovered” that 12 UNRWA workers allegedly had links to Hamas. Retired British diplomat Craig Murray stated on April 2 that, as a former British ambassador he knows what is required to reach such a decision, which is minimally a week of proposals, consultations and cabinet discussions. “These Western countries have been planning this genocide for months, if not years…. We are seeing the collapse of the fabric of international law,” Murray charged.
  • On April 3, TASS reported that the Russian Prosecutor General’s office had formally requested the United States, Germany, France and Cyprus provide information about Western countries’ potential involvement in the March 22 terror attack in Moscow that left 144 dead. This follows the measured March 26 statement by FSB head Alexander Bortnikov that Russia had reason to believe that the United States, the United Kingdom and Ukraine were all behind the hitmen who executed the terror attack. Will those governments meet their international treaty obligations to help combat terrorism—or do they have something to hide? Recall that, immediately after the 9/11 attack on the United States, Russian President Vladimir Putin called President Bush and offered his full cooperation.

The broader implications of today’s strategic crisis come into focus by recalling Lyndon LaRouche’s analysis of that 9/11 attack, barely three months after the event occurred. In a December 23, 2001 article, “Zbigniew Brzezinski and September 11th,” LaRouche wrote that:

“The investigation must therefore approach the evidence from what should be an obvious flank. It must be based on what should be the elementary realization, that a military coup-attempt of such a type, could not be motivated, unless it had a plausible intention, an intention existing outside, and beyond the scope of the coup-attempt as such. The possibility of the existence of such an attempted coup, depends upon the prior existence of an intended sequel of the coup attempt, such as that of signaling the unleashing of some prepared continuing action. Therefore, for competent counterintelligence specialists, the first question posed by the bare facts of the attacks on New York and Washington, was: What was that continuing action waiting to be unleashed by the successful effect of those attacks?”

LaRouche continued: “The purpose of the attempted coup, was to force the U.S.A. to support the current government of the Israeli Defense Forces, in pushing the U.S.A. into supporting a Zbigniew Brzezinski-style ‘Clash of Civilizations’ type of global religious-war scenario. The authorship of that grand-strategic, geopolitical intent, was already well known to leading European officials, and others. That ‘Clash of Civilizations’ scenario, had been made notorious by the combination of former U.S. National Security Advisor Brzezinski and his ever-handy ‘Leporello,’ Samuel P. Huntington.”

The requisite action back then was essentially the same as it is today. “I can only ask you, get your behind off the couch!” Helga Zepp-LaRouche stated in conclusion of her April 3 webcast. “That may sound, you know, a little bit not so polite; but I really mean it. Because this is the most dangerous moment we ever had. If things go wrong, we may not exist. The danger of nuclear war is a very real one, and we have to change policy because the present Establishments obviously have caught some strange bug in their brain which hinders their thinking. So, we need you to get active with us, because it is more urgent than ever before.”

Senaste Nytt