Brev till unga om COP26:   Kära ungdomar, snälla, vakna!

Brev till unga om COP26: Kära ungdomar, snälla, vakna!

  1. Snälla, bete dig inte som en papegoja. Var kritisk mot de många falska profeterna, som försöker utnyttja dig och få dig att gå emot de imponerande framsteg som dina föräldrar och far- och morföräldrar har åstadkommit. Kom ihåg att informationen du får från dessa profeter är ensidig och vilseledande.

 

  1. Fördjupa dina faktakunskaper om klimatet. När du gör det kommer du att upptäcka att det inte finns någonting som tyder på att det skulle vara en klimatkris. Visst finns det klimatförändringar, de sker hela tiden. Men du behöver inte oroa dig, den pågående globala uppvärmningen är mild (bara cirka 0,14° C per årtionde) och den har redan bidragit till att förbättra livskvaliteten på en mängd olika sätt.

 

  1. Vet du att medeltemperaturen i kalla Finland och varma Singapore skiljer sig åt mer än 20°C? Ändå är båda dessa länder mycket framgångsrika. Mänskligheten är väldigt duktig på att anpassa sig till väldigt skilda klimat! Att kalla den nuvarande globala uppvärmningen på 0,14°C per årtionde för en katastrof saknar alla proportioner. Tänk på det när du protesterar.

 

  1. Har dina lärare berättat för dig att koldioxid är en välsignelse för allt liv på jorden? Och absolut inte en förorening. Koldioxid är livets molekyl, som ger näring åt växterna. Och utan växter skulle det inte finnas mycket till djurliv och inget mänskligt liv alls. Tänk också på det när du protesterar.

 

  1. Blanda inte ihop klimatförändringar med miljöförstöring! Det är två helt olika saker. Klimatförändringar orsakas till största delen av naturens urkrafter medan miljöförstöring till största delen orsakas av det som människan gör. Klimatförändringar kräver smarta anpassningsåtgärder medan miljöförstöring stoppas med smarta miljövänliga produktionsmetoder.

 

  1. Snälla, slösa inte bort ditt liv på att lösa problem som inte finns. Använd i stället din begåvning och din energi till att utveckla en produktiv, hållbar ekonomi. Det är den enda möjligheten att skapa tillräckligt med finansiella medel för att kunna höja levnadsstandarden utöver de rena basbehoven. Om vi går tillbaka till improduktiva gamla tider och gör oss själva fattiga, förlorar vi kontrollen över framtiden!

 

  1. Historien visar att livet på planeten Jorden hela tiden kräver anpassningar. Om vi fortsätter att flytta fram vetenskapen och tekniken, så ger vi oss själva nya möjligheter att anpassa oss till klimatförändringar, att skydda miljön, att erövra universum och att ta bättre hand om varandra. Detta är receptet för att skapa en bättre värld.

 

 

TILL SIST KÄRA UNGDOMAR

Till alla er som har förgiftats av skräck för vad som kommer, glöm de lömska domedagspredikanterna vid COP26; de förstör din framtid genom att förstöra allt som dina föräldrar och far- och morföräldrar har byggt.

 

 

Av dr Augustinus (Guus) Berkhout, professor emeritus i geofysik vid Tekniska universitetet i Delft, ledamot av Nederländernas Kungliga akademi for konst och vetenskap och senior ledamot av Hollands Ingenjörsakademi. Dr Berkhout läste upp sitt Brev till ungdomarna om COP26: Kära ungdomar, snälla, vakna! på Schillerinstitutets internationella konferens den 13-14 november 2021. För att lyssna på honom, gå in på länken nedan, klicka på videon för Panel 3: ”There Are No Limits to Growth in the Universe”. Dr Berkhout börjar 31 min. 08 sekunder in på videon : https://schillerinstitute.com/blog/2021/11/11/conference-all-moral-resources-of-humanity-have-to-be-called-up-mankind-must-be-the-immortal-species/

 

Uppropet är publicerat här:

på engelska: https://schillerinstitute.com/blog/2021/11/21/message-to-the-young-people-at-cop26-dear-youngsters-please-wake-up/

på tyska: https://schillerinstitute.com/de/blog/2021/11/24/botschaft-an-die-jugend-zum-klimawandel-wacht-auf/

på italienska: https://movisol.org/conferenza-dello-schiller-institute-lo-scienziato-guus-berkhout-si-rivolge-ai-giovani/

 

 

PDF av detta upprop på svenska

 

PDF av detta upprop på engelska

 

Senaste Nytt