Kräv undersökning av Ukrainas CCD-lista på måltavlor

Kräv undersökning av Ukrainas CCD-lista på måltavlor

Jag stöder helt och hållet det gemensamma uttalandet (se nedan) som svarar på Ukrainas ”Center för motverkande av desinformation” (Ukrainian Center for Countering Disinformation – CCD) som den 14 juli publicerade ett uttalande där 72 framstående personer från hela världen anklagas för att främja “rysk propaganda”. Detta är inte bara ett direkt säkerhetshot mot de namngivna personerna, utan det är också ett hot mot yttrandefriheten och det civiliserade samtalet överallt i världen bland dem som söker lösningar på världens kriser som inte sammanfaller med de dominerande “narrativen”.

 

Därför uppmanar jag den lagstiftande församlingen och andra folkvalda i mitt land att inleda en utredning av dessa hot och av dem som ligger bakom dem.

 

Var vänlig och stöd detta genom din underskrift på Internationella Schillerinstitutets hemsida HÄR där samma text finns på engelska: https://schillerinstitute.nationbuilder.com/call_for_investigation_of_ccd

 

________________________________________________________________________________

Trettiofyra framstående personer fördömer att Ukraina, USA och Nato har utsett dem till Putinagenter.

Följande är ett gemensamt uttalande från de 34 första undertecknarna, som svar på Ukrainas ”Center för motverkande av desinformation” (Ukrainian Center for Countering Disinformation – CCD) som den 14 juli publicerade ett inlägg där 72 framstående personer från hela världen anklagas för att vara främjare av “rysk propaganda”.

 

Svar på den ukrainska svartlistningen

Vi, deltagare i Schillerinstitutets olika konferenser, och andra personer som nämns i den ukrainska listan, anklagas för att främja “rysk propaganda” på en lista som publicerats av Ukrainas ”Center för motverkande av desinformation”, som officiellt är en del av Ukrainas nationella säkerhets- och försvarsråd, som verkar under presidentens överinseende.

I krigstid är offentliggörandet av en sådan lista liktydigt med att göra enskilda personer till måltavlor. Det är desto mer oacceptabelt att listan buntar ihop namnen på talare som företräder många ledande institutioner från hela världen, med olika åsikter, som deltar i en dialog för att försöka nå fred i allas intresse.

Att anta att ett så stort antal talare alla är “Putinagenter” och inte kan tänka själva kan bara förklaras av en tro på konspirationsteorier, eller som ren vulgär propaganda, eller både och. Den avgörande frågan är om de listade talarna främjar åsikter som överensstämmer med sanningen.

Normalt sett skulle detta vara upp till en publik att avgöra. Men USA:s/NATO:s ansträngningar att svartlista dem som skulle kunna erbjuda något “alternativt narrativ” om Ukraina har hittills förblivit oemotsagda.

Så hatten av för Ukraina för att de tillhandahåller en praktisk lista över talare som uttrycker andra idéer.

De som är intresserade av att ta reda på sanningen kommer nu att ha bättre möjligheter att jämföra den officiella bilden – “narrativet” – med en kompromisslös kritik, för att avgöra vilken som tål en noggrann granskning och själva bestämma vilken analys som ligger närmare sanningen.

Undertecknare:

 

1) Ray McGovern: (USA), fd. analytiker CIA, grundare av visselblåsarorganisationen Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS).

2) Kirk Wiebe: (USA), medlem av Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS) och tidigare senioranalytiker vid National Security Agency. Han samarbetar också med Bill Binney för att förebygga brott inom underrättelsetjänsterna.

3) Sam Pitroda: (USA/Indien), innovatör, entreprenör, tidigare rådgivare till Indiens premiärminister Rajiv Gandhi.

4) Överste Richard H. Black (pensionerad): (USA), fd marinsoldat och chef för den amerikanska arméns straffrättsliga avdelning i Pentagon och fd delstatssenator i Virginia.

5) Dr. Clifford Kiracofe: (USA), tidigare ledande medarbetare i den amerikanska senatens utrikesutskott och ordförande för Washington Institute for Peace and Development.

6) Geoff Young: (USA), demokratisk kandidat från Kentucky, CD 6, i valet till den amerikanska kongressen.

7) Diane Sare: (U.S.), LaRouches oberoende kandidat till senator för New York.

8) David T. Pyne: (USA), biträdande direktör för EMP Task Force on National and Homeland Security.

9) Alessia Ruggeri: (Italien), talesperson för Comitato per la Repubblica, fackföreningsmedlem.

10) Generallöjtnant Leonardo Tricarico (pensionerad): (Italien), tidigare stabschef för det italienska flygvapnet.

11) Dr. jur. Wolfgang Bittner: (Tyskland), författare.

12) Jan Øberg, doktor: (Sverige), medgrundare och direktör för den Transnationella stiftelsen för freds- och framtidsforskning i Lund, konstfotograf, freds- och framtidsforskare.

13) Jens Jørgen Nielsen: (Danmark), tidigare Moskvakorrespondent för den danska dagstidningen Politiken, författare till flera böcker om Ryssland och Ukraina, ledare för organisationen Rysk-Danska Dialogen, docent i kommunikation och kulturella skillnader vid Niels Brock Business College i Danmark.

14) Professor Li Xing, doktor: (Danmark), professor i utveckling och internationella relationer vid Institutionen för politik och samhälle, Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap, och forskare vid Forskningscentret för utveckling och internationella relationer vid Aalborgs universitet i Danmark.

15) Ulf Sandmark: (Sverige), ordförande för Schillerinstitutet i Sverige.

16) Jacques Cheminade: (Frankrike), ordförande för Solidarité & Progrès, politiskt parti i Frankrike.

17) Dr George Koo: (USA), pensionerad företagare.

18) Helga Zepp-LaRouche: (Tyskland), grundare av Schillerinstitutet

19) Jason Ross: (USA), sekreterare och kassör, LaRouche-organisationen och vetenskapsrådgivare till Lyndon LaRouche)

20) Harley Schlanger: (USA) tidigare talesman för Lyndon H. LaRouche, talesman för Schillerinstitutet och LaRouche-organisationen.

21) Earl Rasmussen: (USA) vice ordförande för Eurasia Center.

22) James Jatras: (USA), tidigare diplomat, tidigare rådgivare till republikanernas ledning i den amerikanska senaten.

23) Pedro Rubio: (Colombia), ordförande för föreningen av tjänstemän vid republikens Budgetkontor

24) Graham Fuller: (USA), tidigare vice ordförande för National Intelligence Council, CIA, 25 år som CIA-tjänsteman, författare till ett flertal böcker.

25) Nebojsa Malic: (USA) serbisk-amerikansk medborgare, har skrivit för Antiwar.com i 15 år och för RT America tills det stängdes i mars 2022.

26) J. Michael Springmann (USA), tjänstgjorde i USA:s regering som diplomat vid utrikesdepartementet med placeringar i Tyskland, Indien och Saudiarabien. Han har lämnat statlig tjänst och är för närvarande jurist i Washington DC.

27) Mike Robinson (Storbritannien), medredaktör för “UK Column”.

28) Mike Callicrate (USA), Kansas; ägare Ranch Foods Direct.

29) Tony Magliano (USA), internationellt syndikerad katolsk kolumnist för social rättvisa och fred.

30) Daniel Estulin (Ryssland) Författare och undersökande journalist.

31) Jeremy Kuzmarov (USA), journalist och författare till fyra böcker om USA:s utrikespolitik.

32) Dragana Trifković (Serbien), generaldirektör för Center for Strategic Studies.

33) Carlos Gallardo Neyra (Peru), ordförande för Perus kristdemokratiska parti.

34) Adrián Flores Konja (Peru), f.d. dekan för institutionen för förvaltnings- och redovisningsvetenskap och direktör för forskarutbildningen vid National University of San Marcos, Peru.

35) Caleb Maupin (USA), journalist, grundare och direktör för Center for Political Innovation.

 

 

Läs mer om bakgrunden till uppropet på:

Ukrainas lista på ”informationsterrorister” måste fördömas!

Danska utrikesministern skall svara i Folketinget om Ukrainas svarta lista

Senaste Nytt