Stoppa Israels bombningar av Gazas barn! Avbryt den onda geopolitiken!

Stoppa Israels bombningar av Gazas barn! Avbryt den onda geopolitiken!

Tal på demonstration för solidaritet med Palestina med 10.000 deltagare i Stockholm den 28.10 2023 arrangerad av Palestina arbetsgrupp mittersta Sverige

av Ulf Sandmark, ordförande i Schillerinstitutet i Sverige

 

Demonstranter!

Kriget mot Gaza och palestinierna handlar inte alls om Israels rätt att försvara sig! USA skickar nu FYRA hangarfartyg och massor av krigsmateriel. Men hangarfartyg går inte att använda mot Hamas. Däremot kan de hota Iran och Syrien. USA och Västvärlden är desperata. De håller på att tappa sin dominans i världen när Globala Syd avskaffar kolonialismen och börjar växa.

Vad USA håller på med är att söka en kraftmätning med Ryssland och Kina. På randen av ett världskrig med kärnvapen vill USA ta chansen att tvinga dem att backa. Barnen i Gaza offras för att få igång detta storkrig. Palestinier offras, grannländer offras, och även Israel offras, i en ondskefull geopolitik för att Väst ska behålla makten i världen!

Det finns ingen rätt för Israel att försvara sig genom att döda barn!

Det finns ingen rätt för Israel att försvara sig genom att fördriva ett folk från sitt land!

Det finns ingen rätt för Israel att försvara sig genom att blockera och angripa FN i Gaza!

Sverige måste försvara generalsekreterare António Guterres, när han talar sanning om att attacken från Hamas har en förhistoria! Sverige får inte vara så eftergivet till USA att vi inte kan försvara FN och folkrätten!

Enligt folkrätten gäller FN:s resolution 242 som alla länder i Säkerhetsrådet har stött, som Israel, Palestinska myndigheten och även Hamas har stött, om en tvåstatslösning med 1967 års gränser. Kinas förslag om en regional fredskonferens måste stödjas för att ta fram en ekonomisk utvecklingsplan som gynnar alla parter.

Detta är vägen till en hållbar fred för regionen!

 

Terrorn mot Gaza riktas mot troende muslimer, likaväl som mot Gazabor som är kristna, judar eller från andra religioner. Att offra barn är satanism! Det är främmande för alla sant religiösa troende och demokrater.

Tillsammans kan vi vända detta barbari genom att hävda våra kulturers högsta ideal och ekumeniska visdom om sann mänsklighet och skönhet!

Från USA mobiliserar nu Jose Vega och en internationell ungdomsrörelse mot krigshökarna. Tillsammans kan vi som är muslimer, judar, kristna och andra, försvara det vackra i livet, försvara barnen i Gaza och stoppa krigshandlingarna på alla håll med en omedelbar vapenvila.

 

Läs vidare och stöd UPPROPET från Humanity for Peace https://schillerinstitutet.se/upprop-till-ett-globalt-grepp-for-att-fa-ett-slut-pa-valdscykeln-i-sydvastasien/

 

Lär dig intervenera mot krigshökarna av Jose Vega och den internationella ungdomsrörelsen för fred genom ickevåldsmanifestationer:

https://twitter.com/JosBtrigga

https://twitter.com/JosBtrigga/status/1717225083343716593

https://laroucheorganization.com/interventions

https://laroucheorganization.com/article/2023/10/28/our-choice-non-violent-coexistence-or-violent-co-annihilation

 

Gör en egen WALKOUT (skolstrejk) utanför ditt universitet/högskola med Palestinagrupperna: Studenter i solidaritet med Gaza: Se https://www.palestinagrupperna.se/studentupprop/  Ta med ett ljus att tända för en tyst ljusvaka utanför lektionssalen, inga symboler andra än den palestinska flaggan är tillåtna.

 

Palestinagruppens demonstrationer planeras i Stockholm till varje helg med avgång från Norrbro framför Riksdagshuset. Hjälp till att dubbla deltagandet med hjälp av fler organisationer!

 

Senaste Nytt